+30 210 72 31 630
Τηλ.
info@elo.gr
Email
ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Ομήρου 21
ΓΛΥΦΑΔΑ: Λαζαράκη 27

stefanos oikonomou
stefanos oikonomou

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Οι δικηγόροι της δικηγορικής μας εταιρείας Στέφανος Οικονόμου και Συνεργάτες που διατηρεί γραφείο τόσο στο Κολωνάκι ( Ομήρου 21 ) όσο και στην Γλυφάδα ( Λαζαράκη 27 ) μπορούν να αναλάβουν την διεκδίκηση της πλήρους αποζημίωσής σας από την ασφαλιστική εταιρεία αλλά και από τον οδηγό του υπαίτιου οχήματος σε κάθε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος και με συμφέροντες όρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022, καταγράφηκαν 11.200 τροχαία ατυχήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ο οποιοσδήποτε οδηγός να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Οι δικηγόροι μας γνωρίζουν ότι οι συνέπειες για τον οδηγό που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να είναι απλώς υλικές π.χ. ζημιά στο όχημά του αλλά συχνά είναι και η βλάβη στην υγεία του με έναν τραυματισμό ή και με μία θανατηφόρο βλάβη.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δυστυχώς δεν δείχνουν πάντα προθυμία να αποκαταστήσουν την ζημιά του θύματος και προσπαθούν πάντοτε να πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Πολλοί άνθρωποι αντί να αποτανθούν σε ένα δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων δηλαδή έναν δικηγόρο που έχει εμπειρία και έχει χειριστεί υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων, σπεύδουν να συμβιβαστούν με την ασφαλιστική εταιρεία επειδή νομίζουν ότι η διεκδίκηση αποζημίωσης είναι πολύ δύσκολη και δεν συμφέρει.

Οι δικηγόροι τροχαίων ατυχημάτων του δικηγορικού μας γραφείου, έχουν συνεργαστεί με ασφαλιστικές εταιρείες και έχουν μεγάλη εμπειρία στην διεκδίκηση αποζημίωσης από τροχαία ατυχήματα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε παρακάτω για τα δικαιώματά σας και ιδίως τι περιλαμβάνει η πλήρης αποζημίωση σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος και φυσικά να κλείσετε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε το θέμα σας στα γραφεία μας στο Κολωνάκι ή στην Γλυφάδα στο 210 7231630.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Δικαιούστε πλήρη αποκατάσταση και επισκευή του οχήματος σας ( δηλαδή τόσο τα ανταλλακτικά  όσο και οι εργασίες του συνεργείου και του φανοποιού). Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι για την άσκηση αγωγής αποζημίωσης από την ασφαλιστική δεν είναι απαραίτητο να έχετε ήδη προβεί στην επισκευή του οχήματος, αλλά αρκεί και μία προσφορά επισκευής από ένα συνεργείο η οποία όμως πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει το δικαστήριο και για αυτόν τον λόγο οι δικηγόροι τροχαίου ατυχήματος του γραφείου μας θα σας καθοδηγήσουν για το πως πρέπει το συνεργείο ή η αντιπροσωπεία να συντάξουν την προσφορά επισκευής. Το ίδιο ισχύει και για τα τιμολόγια στην περίπτωση που κάνετε την επισκευή με δικές σας δαπάνες.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι μετά και από την καλύτερη επισκευή του οχήματός σας, η πώλησή του θα είναι δύσκολη και η αγοραία αξία του θα είναι μειωμένη, λόγω της εμπλοκής του σε τροχαίο ατύχημα, σε σχέση με αυτήν προ του ατυχήματος. Ως εκ τούτου δικαιούσθε την μείωση αυτής της αξίας, ποσό που οι ασφαλιστικές εταιρίες ουδέποτε καταβάλλουν συναινετικά και μπορεί να είναι πολύ σημαντικό της τάξης του 10% της αξίας του αυτοκινήτου σας ή και μεγαλύτερο.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Σε περίπτωση ολοσχερούς καταστροφής του αυτοκίνητος ή όταν η επισκευή του οχήματός σας κρίνεται ασύμφορη, είτε τεχνικά, είτε οικονομικά, η ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούται να σας καταβάλλει την πλήρη αξία του αυτοκινήτου σας, κατά τον χρόνο του ατυχήματος.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Η ταλαιπωρία σας από το τροχαίο ατύχημα και από την στέρηση του αυτοκινήτου σας, σας δίνει το δικαίωμα να ζητήσετε και αποζημίωση για ηθική βλάβη από την ασφαλιστική εταιρεία. Φυσικά, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καταβάλουν συναινετικά αυτή την αποζημίωση παρά μόνο αν αναγκαστούν με δικαστική απόφαση.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Αν ο μη γένοιτο το θύμα του τροχαίου ατυχήματος αποβιώσει, οι συγγενείς του δικαιούνται χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης, που προκλήθηκε εξαιτίας του θανάτου. Πέραν αυτού δικαιούνται και τα έξοδα για την διενέργεια της κηδείας και της κατασκευής του τάφου.

Σε περίπτωση που το θύμα του τροχαίου ατυχήματος είχε μικρά παιδιά ή άλλους συγγενείς ( μητέρα ή πατέρα και αδέλφια ) που εξαρτιόντουσαν οικονομικά από αυτό, τότε η ασφαλιστική εταιρεία έχει υποχρέωση να τους αποζημιώσει σε χρήμα λόγω της στέρησης διατροφής από τον θανόντα.

Αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα δικαιούνται ο ή η σύζυγος, οι γονείς, τα τέκνα, τα εγγόνια, τα αδέλφια, ο πεθερός, η νύφη, ο γαμπρός, ο παππούς, η γιαγιά.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας πρέπει να μείνει αρκετές ημέρες στο συνεργείο για την επισκευή, δικαιούστε ως αποζημίωση το κόστος για την χρήση ΤΑΞΙ ή την μίσθωση οχήματος.

Επίσης δικαιούστε αποζημίωση και για την μεταφορά του αυτοκινήτου σας στο συνεργείο αλλά και για τυχόν καταστροφή πραγμάτων που είχατε πάνω σας ή ήταν στο αυτοκίνητο πχ. Ρούχα, κινητά τηλέφωνα κλπ που καταστράφηκαν εξαιτίας του τροχαίου ατυχήματος.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ

Σε περίπτωση που το τροχαίο ατύχημα έχει ως συνέπεια και τον τραυματισμό σας, οι δικηγόροι τροχαίων ατυχημάτων του γραφείου μας θα διεκδικήσουν και τις εξής δαπάνες:

α/ Δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέχρι την πλήρη αποκατάστασή σας, δηλαδή δαπάνες για αμοιβές ιατρών, εξετάσεων, επεμβάσεων, φαρμάκων, αμοιβή φυσιοθεραπευτή κλπ.

β/ Εφόσον λόγω του ατυχήματος αναγκαστείτε να μην δουλεύετε για ένα διάστημα, τότε δικαιούστε και την απώλεια εισοδήματος και τα διαφυγόντα κέρδη σας για αυτήν την περίοδο.

γ/ Έξοδα για βελτιωμένη διατροφή που απαιτείται μετά τον τραυματισμό σας παραδείγματος χάριν λόγω λήψης συμπληρωμάτων, βιταμινών, ανάγκη διατροφής πλούσιας σε ακριβά τρόφιμα.

δ/ Αμοιβή αποκλειστικής νοσοκόμας – οικιακής βοηθού εφόσον λόγω του τραυματισμού σας, χρειάζεσθε την βοήθεια τρίτου προσώπου. Εάν τα σχετικά καθήκοντα τα επωμιστεί συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο μπορείτε και πάλι να διεκδικήστε την αμοιβή του.

Μην διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας για να συζητήσετε την υπόθεσή σας.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ