ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικηγορικό μας γραφείο στην Γλυφάδα, ιδρύθηκε το 1950 από τον Παναγιώτη Οικονόμου ασχολούμενο από την πρώτη στιγμή με το  εμπορικό και εταιρικό δίκαιο επιχειρήσεων. 

Η δικηγορική μας εταιρεία έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο εμπορικό και εταιρικό δίκαιο λόγω της συνεργασίας της επί σχεδόν 20 έτη με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕ ( πρώην ΤΙΜ και ήδη NOVA ). Οι δικηγόροι της εταιρείας μας στην Γλυφάδα έχουν χειρισθεί πληθώρα υποθέσεων όπως εμπορικές συμβάσεις, συμβάσεις franchise, εμπορικές μισθώσεις, εταιρικές διαφορές, συγχωνεύσεις εταιριών, εμπορικά σήματα και πολλά άλλα.

Οι  δικηγόροι μας στην Γλυφάδα συνεργάζονται από το 1989 μέχρι σήμερα με τον όμιλο καταστημάτων εστίασης Βλάσση Σταθοκωστόπουλου που λειτουργεί μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια και αναψυκτήρια της Αθήνας, όπως το ZONARS, τον Διόνυσο, Penarubia, Notos café, Baraonda, Ιθάκη, Εν πλω, Vive Mar, Baron, Μετροπόλ, Ερμείον, Διογένης, Ταβέρνα του Ψαρά, το Περιβόλι το Ουρανού κλπ.  Οι δικηγόροι μας έχουν προβεί στην ίδρυση και τροποποίηση πολλών εταιριών, σε δεκάδες μισθώσεων ακινήτων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιλύοντας δύσκολα θέματα σε σχέση με την χρήση των ακινήτων, την έκδοση αδειών λειτουργίας και πολεοδομικά θέματα.

Ο δικηγόρος εμπορικού δικαίου Στέφανος Οικονόμου συνεργάστηκε επί 21 χρόνια ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος με την φαρμακευτική βιομηχανία Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας με παγκόσμια παρουσία στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων. Εκτός από νομικός σύμβουλος υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ( Γενικός Γραμματέας ) και Compliance Officer, υπεύθυνος για την συμμόρφωση της εταιρίας στους νόμους και στους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας.

Παρέχουμε παρακάτω ορισμένες πληροφορίες για τα πιο συνηθισμένα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις – εταιρείες και για οτιδήποτε θελήσετε μην διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας στο γραφείο μας στην Γλυφάδα στο τηλέφωνο 6980419200. Η δικηγορική μας εταιρεία λειτουργεί γραφείο και στο κέντρο της Αθήνας και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:  www.δικηγοροςεπιχειρησεων.gr

 

EΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Οι δικηγόροι του γραφείου μας στην Γλυφάδα, έχουν εκτενή εμπειρία στην διαπραγμάτευση και σύνταξη εμπορικών συμβάσεων αλλά και στις δικαστικές αντιδικίες που προκύπτουν πολλές φορές από την εκτέλεσή τους.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Οικονόμου με τις σπουδές του στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στις εμπορικές συμβάσεις.

Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα συμβάσεων με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί:

Συμβάσεις αντιπροσωπείας και διανομής στον φαρμακευτικό και ιατροτεχνολογικό τομέα, στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού, σε παροχή καταναλωτικών αγαθών, διαφόρων υπηρεσιών, τεχνικού εξοπλισμού, εστίασης καθώς και πολλών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Συμβάσεις franchising. Οι δικηγόροι μας έχουν αναλάβει την πλήρη νομική υποστήριξη για την ανάπτυξη δικτύου franchising σε προϊόντα και υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εστίασης και γρήγορου φαγητού ( fast food), ρούχων και αξεσουάρ, convenience stores, δικτύου κομμωτηρίων και spa, τεχνικών υπηρεσιών και σε πολλούς άλλους τομείς.

Συμβάσεις προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης εξοπλισμού.

Συμβάσεις κατασκευής λογισμικού.

Συμβάσεις αγοράς, μίσθωσης και διαχείρισης ακινήτων.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ- FRANCHISE

Η εμπορική διανομή, η εμπορική αντιπροσωπεία και το franchise είναι πολύ διαδεδομένες εμπορικές συμβάσεις με την οποία οι δικηγόροι της δικηγορικής μας εταιρίας στην Γλυφάδα έχουν μεγάλη εξοικείωση.

Οι δικηγόροι μας και κυρίως οι δικηγόροι Στέφανος Οικονόμου και Παναγιώτης Οικονόμου έχουν επιμεληθεί την σύνταξη συμβάσεων εμπορικής αντιπροσωπείας σε πολλούς εμπορικούς τομείς και έχουν εκπροσωπήσει με επιτυχία εταιρίες σε σχετικές δικαστικές αντιπαραθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Από τις εμπορικές υποθέσεις της δικηγορικής μας εταιρίας στην Γλυφάδα αναφέρουμε πληθώρα συμβάσεων εμπορικής αντιπροσωπείας για πώληση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που επιμεληθήκαμε για την εταιρία Wind.

Έχουμε ασχοληθεί επίσης με πληθώρα συμβάσεων εμπορικής αντιπροσωπείας ή/και αποκλειστικής διανομής για τρόφιμα ( όπως είδη μπισκοτοποιίας, φρυγανιές, κρουασάν, πουράκια, μακαρόνια κλπ ) με γνωστές εταιρίες και τους αντιπροσώπους τους.

Ένας άλλος τομέας συμβάσεων εμπορικής αντιπροσωπείας που έχουν ασχοληθεί οι δικηγόροι του γραφείου μας είναι οι συμβάσεις εμπορικής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και υπηρεσιών εξουσιοδοτημένου συνεργείου, για καταναλωτικά είδη σούπερ μάρκετ ( χαρτικά, είδη υγιεινής, καθαριστικά κλπ ), για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, για φάρμακα και ιατρικές συσκευέςστυλό και είδη γραφήςποτά και αναψυκτικά και πολλά άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι δικηγόροι μας έχουν αναλάβει πολλές αγωγές αποκλειστικών διανομέων και αντιπροσώπων με τις οποίες οι πελάτες μας ζητούσαν την αποζημίωση πελατείας που ο εμπορικός αντιπρόσωπος και ο αποκλειστικός διανομέας δικαιούνται μετά τη λύση των συμβάσεών τους.

Το ποσό της αποζημίωσης πελατείας δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό ισοδύναμο με το μέσο ετήσιο όρο των αμοιβών που εισέπραξε ο εμπορικός αντιπρόσωπος κατά τα πέντε τελευταία έτη, αν δε η σύμβαση διήρκεσε λιγότερο από πέντε έτη, η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο της εν λόγω περιόδου.

Η χορήγηση αυτής της αποζημίωσης δεν στερεί από τον εμπορικό αντιπρόσωπο την αξίωση για την ανόρθωση της περαιτέρω ζημίας την οποία υπέστη όπως ορίζεται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ – ΑΓΩΓΕΣ

Οι δικηγόροι της εταιρείας μας στην Γλυφάδα και κυρίως οι δικηγόροι Στέφανος Οικονόμου και Παναγιώτης Οικονόμου έχουν χειριστεί σωρεία εμπορικών διαφορών τόσο εξωδίκως όσο και ενώπιον των Δικαστηρίων.

Χαρακτηριστικές εμπορικές υποθέσεις που έχουν χειριστεί οι δικηγόροι του γραφείου μας στο πεδίο των εμπορικών αντιπροσώπων, διανομέων, franchising και άλλων εμπορικών συνεργασιών είναι οι εξής:

Πολλές υποθέσεις franchisee και dealers κατά εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Υποθέσεις αποκλειστικών διανομέων κατά πολυεθνικής εταιρίας ειδών super market.

Υποθέσεις προσβολής εμπορικού σήματος και διακριτικών γνωρισμάτων.

Υποθέσεις εμπορικού αντιπροσώπου κατά πολυεθνικής εταιρίας ειδών γραφής και διορθωτικών. 

Υποθέσεις δικαιοδόχων ( franchisee ) κατά μεγάλης εταιρίας fast food.

Υποθέσεις χονδρεμπόρων φαρμάκων κατά φαρμακευτικών εταιρειών.

Αγωγές αποκλειστικού διανομέα στην Βουλγαρία κατά γνωστής εταιρίας αρτοποιίας.

Αγωγές αποκλειστικού διανομέα κατά εταιρίας τροφίμων και ζυμαρικών.

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι δικηγόροι του γραφείου μας στην Γλυφάδα μπορούν να αναλάβουν την ίδρυση εταιρίας δηλαδή την σύνταξη καταστατικού, την δημοσίευσή του στο ΓΕΜΗ και ττην λήψη του ΑΦΜ καθώς και όλα απαραίτητα πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων και διαχειριστών.

 

Οι πιο συνηθισμένες νομικές μορφές των εταιρειών είναι η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία ( ΙΚΕ ), η ομόρρυθμη εταιρεία, η ετερόρρυθμη εταιρεία, η Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και η Ανώνυμη Εταιρεία.

Οι δικηγόροι Γλυφάδας του γραφείου μας, μπορούν να σας συμβουλεύσουν για το ποια εταιρεία είναι πιο κατάλληλη για τις ανάγκες σας καθώς και για τις ευθύνες που έχουν οι εταίροι – μέτοχοι και οι διαχειριστές της καθεμίας από αυτές.

 

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Δυστυχώς, πολλές φορές οι εταίροι ή οι μέτοχοι μιάς εταιρείας διαφωνούν και έρχονται σε προστριβές και δικαστικές διαμάχες.

Η δικηγορική μας εταιρεία μπορεί να σας συμβουλεύσει για το ποια είναι τα δικαιώματά σας, όπως και για την δυνατότητα αποκλεισμού εταίρου από την εταιρεία ή την αποχώρηση εταίρου από αυτήν.