ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Στέφανος Οικονόμου στην εκπομπή της ΕΡΤ "Από τις έξι"

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρίες καθώς και με εταιρίες ιατροτεχνολογικών προιόντων και ως εκ τούτου έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εξοικείωση και κατανόηση των ιατρικών και φαρμακευιικών θεμάτων. Έχουμε παράσχει τις υπηρεσίες μας σε πολλούς ιατρούς και φαρμακοποιούς σχετικά με θέματα επαγγελματικής ευθύνης και γενικότερα σε θέματα του ιατρικού επαγγέλματος. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες και αστικές αξιώσεις λόγω των ιατρικών τους υπηρεσιών. Οι δικηγόροι του γραφείου μας και κυρίως ο Διαχειριστής μας δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου με μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο έχουν συμβουλεύσει και εκπροσωπήσει πολλούς ιατρούς που αντιμετώπισαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία λόγω ιατρικής αμελειας και έχει τις γνώσεις και εμπειρία για να κατανοήσει τα ιατρικά θέματα και να βοηθήσει τον ιατρό να υπερασπιστεί τον εαυτό ενάντια σε παράλογες πολλές φορές επιθέσεις και αξιώσεις.

Η υπεράσπιση τέτοιων θεμάτων απαιτεί γνώσεις και εμπειρία τόσο στο ποινικό δίκαιο όσο και στο αστικό εφόσον η ιατρική αμέλεια από την μια μεριά είναι ποινικό αδίκημα δηλαδή ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή σωματική βλάβη από αμέλεια από την άλλη μεριά ενεργοποιεί ευθύνες αποζημίωσης των ασθενών ή των συγγενών τους από τον ιατρό και από το Νοσοκομείο.

Πέραν αυτού όμως απαιτείται και γνώση των θεμάτων δεοντολογίας των ιατρών και δυνατότητα κατανόησης των ιατρικών θεμάτων που δεν είναι εύκολη για όσους νομικούς δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με παρεμφερή θέματα. Πολλές φορές δε απαιτείται και η συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και πραγματογνώμονες.

Φυσικά το γραφείο μας έχει εκπροσωπήσει και ασθενείς και συγγενείς τους που λόγω κάποιου ιατρικού λάθους κατέληξαν ή τους δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας ή και αναπηρίες ώστε να δικαιωθούν τόσο ηθικά όσο και υλικά.

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο σχετικό πρόβλημα μην διστάσετε να εποικοινωνήσετε μαζί μας.