ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου έχει από τα πρώτα χρόνια της δικηγορίας του ασχοληθεί με κληρονομικά θέματα από τα πιο απλά όπως η έκδοση κληρονομητηρίου και η αποποίηση κληρονομίας έως τα πιο περίπλοκα όπως η ερμηνεία διαθήκης, οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των κληρονόμων και η σύνταξη διαθήκης για απλά ή περίπλοκα θέματα.

Το κληρονομικό δίκαιο ρυθμίζει τα κληρονομικά θέματα που προκύπτουν με τον θάνατο ενός προσώπου και την περιουσία ή και τα χρέη που αφήνει στους κληρονόμους του.

Κατά το θάνατο του προσώπου η περιουσία του ως σύνολο (κληρονομία) περιέρχεται από το νόμο ή από διαθήκη σε ένα ή περισσότερα πρόσωπα (κληρονόμοι).

Πολλοί άνθρωποι φροντίζουν να ρυθμίσουν με μία διαθήκη το τι θα γίνει με την περιουσία τους αλλά πολλές φορές ο κληρονομούμενος δεν αφήνει διαθήκη οπότε η κληρονομική διαδοχή γίνεται εξ αδιαθέτου όπως ορίζει ο νόμος.

Οι δικηγόροι για κληρονομικά θέματα του γραφείου μας μπορούν να σας συμβουλεύσουν για όλα τα κληρονομικά θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Από την σύνταξη μιας διαθήκης ως την αποποίηση της κληρονομίας όταν αυτή έχει πολλά χρέη. Πολλές φορές εξάλλου μία διαθήκη περιλαμβάνει δυσνόητους όρους ή και αδύνατες προβλέψεις οπότε η συνδρομή ενός δικηγόρου εξειδικευμένου στα κληρονομικά θέματα είναι απαραίτητη.

Άλλες φορές οι κληρονόμοι έχουν διαφορές μεταξύ τους οπότε και πάλι ένας δικηγόρος με εμπειρία στο κληρονομικό δίκαιο και σε κληρονομικά θέματα είναι απαραίτητος.

Οι δικηγόροι του γραφείου μας και κυρίως ο διαχειριστής του γραφείου μας δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου έχουν χειριστεί δεκάδες κληρονομικές υποθέσεις και μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημά σας. Οι δικηγόροι μας μπορούν επίσης να σας συμβουλεύσουν πως να τακτοποιήσετε τα κληρονομικά σας θέματα προληπτικά ώστε να μην αφήσετε προβλήματα και φόρους στα παιδιά.

Περιηγηθείτε στο site μας για να ενημερωθείτε για ορισμένα κληρονομικά θέματα και μην διστάσετε να κανονίσετε μία συνάντηση με τον δικηγόρο Στέφανο Οικονόμου για να συζητήσουμε το κληρονομικό θέμα που αντιμετωπίζετε.