ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
Στέφανος Οικονόμου στην εκπομπή της ΕΡΤ "Από τις έξι"

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι δικηγόροι της δικηγορικής εταιρίας Στέφανος Οικονόμου και Συνεργάτες σας ενημερώνουν ότι ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση του συντελεστή φόρου στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων στο 10%. Σημειώνεται ότι ο συντελεστής φόρου ήταν στο 15%, όπως είχε ψηφιστεί με τον νόμο 4387/2016. Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, η οποία είχε αναγγελθεί ήδη από το 2018 και αναμένεται να ενθαρρύνει την επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα. Η νέα ρύθμιση θα ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01/01/2019 και ως εκ τούτου τα αποτελέσματά της θα αποτυπωθούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2020.

Φυσικά το εν λόγω μέτρο δεν είναι αρκετό όταν οι Ελληνικές Επιχειρήσεις υποφέρουν από την υπερφορολόγηση και το δυσμενές οικονομικό κλίμα αλλά σίγουρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Μένει τώρα να δούμε κατά πόσο θα επακολουθήσει και η ήδη εξαγγελθείσα μείωση του φόρου στα κέρδη των επιχειρήσεων πριν τη διανομή τους κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, ήτοι από το 29% που είναι σήμερα στο 25%. Το τοπίο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το 2022, σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, ωστόσο ήδη η μείωση του συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη κατά τη διανομή τους αποτελεί ένα πρώτο βήμα.

Οι δικηγόροι της εταιρίας μας μπορούν να σας υποστηρίξουν για κάθε φορολογικό θέμα που σας απασχολεί τόσο ενώπιον των φορολογικών αρχών όσο και ενώπιον των Δικαστηρίων.