Προφίλ Εταιρείας

Στέφανος Οικονόμου και Συνεργάτες
Έτος ίδρυσης 1950

Το δικηγορικό μας γραφείο ιδρύθηκε το 1950 από τον Παναγιώτη Οικονόμου και οι δικηγόροι του προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα νομικών υπηρεσιών τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ιδιώτες. 

Το 1989 ανέλαβε την διεύθυνση του γραφείου ο δικηγόρος Στέφανος Οικονόμουδικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Ήδη έχει εισέλθει δυναμικά στο γραφείο η 3η γενιά δικηγόρων με την δικηγόρο Φανή Οικονόμου (Φορολογικό Δίκαιο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ) και τον δικηγόρο Τάκη Οικονόμου ( LLMQueenMary University ). Το γραφείο πλαισιώνεται με εξειδικευμένους και έμπειρους συνεργάτες δικηγόρους στους τομείς που εξειδικεύεται το γραφείο μας.

Ο δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου τελείωσε τη Νομική Σχολή με βαθμό πτυχίου 9 και διάκριση ΑΡΙΣΤΑ. Το 1988 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. από το University of Paris. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει μία τεράστια πείρα ως δικηγόρος τόσο δικαστηριακά όσο και συμβουλευτικά.

Το δικηγορικό μας γραφείο συνδυάζει την εμπειρία και τις γνώσεις μίας οικογενειακής νομικής παράδοσης τριών γενεών με έναν έντονο δυναμισμό και οι δικηγόροι του παρέχουν μία ευρεία γκάμα νομικών υπηρεσιών σε πληθώρα προσώπων από πολυεθνικούς κολοσσούς μέχρι μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες σε μεγάλες ή και μικρές υποθέσεις πάντοτε με τον ίδιο επαγγελματισμό και την ίδια αποτελεσματικότητα σε λογικό κόστος.

Ο δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου επί 21 έτη συνεργάστηκε ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος με την φαρμακευτική βιομηχανία Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας με παγκόσμια παρουσία στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων. Εκτός από δικηγόρος – νομικός σύμβουλος υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ( Γενικός Γραμματέας ) και Compliance Officer, υπεύθυνος για την συμμόρφωση της εταιρίας στους νόμους και στους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας.

Ο δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου επί σχεδόν 20 έτη συνεργάστηκε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕ ( πρώην ΤΙΜ ) ως δικηγόρος – νομικός σύμβουλος. Κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας εκπροσώπησε την εταιρεία σε σχεδόν κάθε είδους υποθέσεις τόσο δικαστικά όσο και εξώδικα αποκτώντας τεράστια εμπειρία στα θέματα τηλεπικοινωνιών αλλά και εμπορικού δικαίου γενικότερα.

Από το 1989 μέχρι σήμερα οι δικηγόροι μας συνεργάζονται με τον ελληνικό όμιλο εταιρειών Βλάσης Σταθοκωστόπουλος που λειτουργεί μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης της Αθήνας, όπως το Baraonda, Διόνυσος, Zonars, Ιθάκη, Ακρωτήρι, Εν πλω, Vive Mar, Baron, Μετροπόλ, Ερμείον, Penarubia, Ταβέρνα του Ψαρά κλπ.

Έχουμε αναλάβει υποθέσεις πολλών γνωστών εταιριών τόσο Ελληνικών όσο και αλλοδαπών όπως Αθηναική Χαρτοποιία, ( Softex ) Edwards Lifesciences, Guerilla Mobile Ltd., Vestitel S.A. Bell Atlantic κλπ.

Έχουμε εκπροσωπήσει και γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού (Δημήτρης Σαραβάκος) και του θεάματος (Stefano Sartini).

Το δικηγορικό μας γραφείο είναι μέλος του  Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για να συζητήσουμε την υπόθεσή σας στα γραφεία μας στην Γλυφάδα τηλ. 2107231630 ή μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης.